Tips, Tricks & Info

In het dagelijkse leven is het erg lastig om je aan te passen aan een bepaalde voeding of lichaamsbeweging. Je bent druk bezig met werk, je gezin en probeert hier en daar iets aan ontspanning te doen. De tijd om gezond te koken of om meer te bewegen zit er niet tot nauwelijks in. Op deze pagina zijn een aantal tips & tricks vermeld over de voeding, het bewegen en hoe we onze gezonde lifestyle kunnen behouden zonder terug te vallen. 

aug 29

FitReady

Je werkt 8 uur per dag en in aan de avond heb je weinig energie en moeite met van de bank af te komen. Je grijpt naar wat lekkers op de bank of in bed, maar je weet eigenlijk van jezelf al ik ben ongezond bezig. Soms maak je bewuste keuzes of probeer je de eerste stappen te zetten wat...

Welkom allereerst! Je hebt deze website opgezocht en deze pagina niet geheel zonder reden. Je hebt waarschijnlijk interesse in de bootcamp of zit vol vragen en onwetendheid wat dit inhoudt. Ik ga je vooral in deze tekst uitleggen wat bootcamp bij HealthySteps inhoudt. Bootcamp op zich staat namelijk bekend om het vies worden, de natuur in en...

We weten vaak wel wat goed voor ons is, maar we doen het simpelweg niet. Echte veranderingen draaien om het gedrag dus aan te passen en dit kost ons aandacht, energie en tijd.

Hoe krijg ik een gezond eetpatroon? Als ik minder eet val ik dan af? Eet ik door totdat ik vol zit? Op deze vragen worden er simpele tips en antwoorden gegeven.

In volkoren producten zitten veel vezels, vitaminen en mineralen. Dat komt doordat in volkoren producten de gehele graankorrel wordt gebruikt. Bij graanproducten (witbrood) wordt het vliesje van een graankorrel verwijderd, omdat dit makkelijker is voor de verwerking. Maar juist in het vliesje zitten belangrijke voedingsstoffen.

We weten allemaal dat stilzitten niet goed voor ons is en ons weinig energie geeft. Hoelang moet ik sporten en bij welke beweging verbrand ik het meest?