Is bootcamp wel iets voor mij?

19-04-2023

Welkom allereerst! Je hebt deze website opgezocht en deze pagina niet geheel zonder reden. Je hebt waarschijnlijk interesse in de bootcamp of zit vol vragen en onwetendheid wat dit inhoudt. Ik ga je vooral in deze tekst uitleggen wat bootcamp bij HealthySteps inhoudt. Bootcamp op zich staat namelijk bekend om het vies worden, de natuur in en gebruik maken van bomen, trappetjes en vooral omgevingsmaterialen om als materiaal te gebruiken. 

HealthySteps geeft bootcamp vanaf 4 personen met een max van 8 personen. Dit om nog altijd de veiligheid te waarborgen en ik anders geen uitleg en zicht kan hebben op een grotere groep. Indien de groep groter is als verwacht komen er meerdere dagen en/of locaties. Lees snel verder...


Bootcamp bij HealthySteps

HealthySteps begint de eerste training van een nieuwe groep met het invullen van een intakeformulier en het lezen van de voorwaarden. Dit zal max 10 minuten duren waarna de volledige bootcamp les van 45 minuten zal volgen. 

Elke les is anders. HealthySteps werkt met verschillende soorten training. Enkele voorbeelden zijn een crossfit workout, amrap (as many rounds as possible), 100 herhalingen, een workout op tijd, herhalingen of als circuitvorm doordraaien. HealthySteps werkt met trappetjes uit de omgeving, eigen materialen en het gebruikt van de attributen van het fitness rek. Een challenge zoals touwtrekken of estafette vorm wordt ook gedaan dit om de groepsdynamiek te behouden en een uitdaging erin te houden. In de meeste gevallen werk ik met een warming-up gevolgd door een doordraai systeem van een aantal oefeningen op tijd. De reden hiervoor is dat elke deelnemer op zijn/haar eigen niveau de oefeningen kan uitvoeren en ik de mogelijkheid heb om rond te lopen en te begeleiden waar nodig. Deze bootcamp is dan ook voor elke niveau aangezien ik de expertise heb om te variëren van oefeningen wanneer nodig (dit geldt ook wanneer er sprake is van blessures). Is jouw doel afvallen, spieropbouw fit worden of heb je een ander doel? Dat kan ook d.m.v. deze manier van trainen in groepsverband. Zin in een thema workout, of een keer een andere locatie? Ook dat doet HealthySteps ;)

Onder het kopje tarieven bevinden zich de prijzen van de bootcamp. Een losse les bedraagt €17,50 en een 10x strippenkaart die de klant zelf bij zich houdt bedraagt €150,00. Na elke les vinkt HealthySteps zelf de kaart af die dus elke training mee moet worden genomen. Administratie technisch wordt dit ook bijgehouden. Kaartje een keer vergeten? Dat kan, we zijn allemaal mens. Stuur een appje en we zijn weer bij!  

Vragen na deze uitleg? Stuur gerust een berichtje en we kunnen het er uitgebreid over hebben.